Boem Club- Lectii de muzica pentru toate varstele!

3 Ponturi pentru a invata sa canti rapid la un instrument sau din voce


Thursday, January 17th, 2013

Se pare ca un numar impresionant de persoane este interesat de orice are legatura cu notiunea de rapiditate. Avem fast-food, fast-car, pana si invatatul unui instrument a devenit un sistem caracterizat de rapiditate. Cu toate ca metodele rapide, scurtaturile sunt uneori utile, de cele mai multe ori rezultatele de durata vin in urma eforturilor sustinute.

In procesul de invatare a unui instrument au fost identificati trei lucruri de luat in seama, fiecare cu o importanta semnificativa.

1. Atentia. Ascultati si urmariti cu atentie profesorul in timpul orei. Luati cu voi un caiet si un creion si notati orice informatii sau sfaturi pe care profesorul vostru vi le transmite. Cu siguranta se vor dovedi foarte utile in viitor. Daca aveti nelamuriri, puneti intrebari la ora, pentru a clarifica totul in timpul lectiei.

2. Rabdarea. Deprinderea unui instrument este, de cele mai multe ori, dificila pentru incepatori, motiv pentru care trebuie sa aveti rabdare. Nu va descurajati daca in primele luni aveti impresia ca progresele voastre sunt mai slabe decat cele ale colegilor. Fiecare dintre noi are un ritm propriu de acumulare a informatiilor, ceea ce inseamna ca daca nu inaintati la fel de repede ca ei, nu inseamna ca nu sunteti la fel de bun. Urmati cu rabdare cursul lectiei si veti fi uimit cat de mult ati invatat.

3. Exercitiul. Toti cursantii care urmeaza lectii de muzica cunosc deja fraza: “Exercitiul duce la perfectiune”. Este adevarat, cu cat exersati mai mult, cu atat deveniti mai bun. Fixati-va o ora pentru studiu si respectati orarul in fiecare zi. Veti vedea, in scurt timp veti putea canta pasaje muzicale, spre multumirea voastra si a profesorilor vostri.

Sursa:

http://musiced.about.com

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.